Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


-kalóriatábla2

2010.02.13
Kalóriatáblázat- Készételek - Főzelékek és köretek
Az adatok egy átlagos adagra vonatkoznak, tájékoztató jellegűek
 

Megnevezés
Súly
(g)
Energia
(kJ)
kcal
 
Fehérje
(g)
Zsír
(g)
Szénhidrát
(g)
Rost
(g)
Burgonya, hasáb
0
1538
366
6
18
42.5
1.3
Burgonya, majonézes
0
1838
438
5.5
35.5
20.7
1
Burgonyafőzelék, tejfeles
0
1514
360
7.5
13.4
50
1.3
Burgonyapüré
0
1155
275
7.6
7.7
42
1.3
Finomfőzelék
0
1277
304
8.5
13.6
34.8
2.8
Franciasaláta
0
1129
269
3.6
20.8
14.8
1.2
Galuska
0
1856
442
14
10.2
70.6
0.8
Kelkáposztafőzelék
0
1218
290
9.5
10.9
36.5
0.9
Lecsó
0
734
175
3.5
12.1
11.7
0.8
Lencsefőzelék
0
2189
521
28.3
14.9
65
4
Parajfőzelék
0
1193
284
9.8
17.1
20.7
1.2
Rizsköret
0
1505
358
6.4
8.2
62.4
0.4
Sárgaborsó főzelék
0
1979
471
24.3
11.6
64.3
3.7
Tarhonya
0
1707
407
11.2
12.1
60.5
0.7
Tökfőzelék
0
1572
374
5.2
14.6
28.6
1.6
Zöldbabfőzelék
0
1079
257
6.9
13.6
25
2
Zöldborsófőzelék
0
1593
379
16.7
11.6
49.5
5.4
Zsemlegombóc
0
1167
278
7.4
10
37.7
0.6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Háromszéki kelkáposzta-főzelék recept

 
4 személyre

 

2 fej káposzta

1 dl olaj
kevés bor
3 szem burgonya
1 kk. köménymag
4 szál zöldhagyma

A káposztát apróra felvagdaljuk, majd az olajban megpároljuk. Közben hozzáadjuk a felaprózott hagymát, majd az elfelezett krumplikat is. val, borssal ízesítjük, majd hozzáöntjük a köménymagos bort. Megvárjuk, amíg az egész teljesen megpuhul, és már kínálhatjuk is.

Kapris burgonyafőzelék recep
 
 6 személyre
 
80 dkg burgonya
2 dkg vaj
1 ek. finomliszt
1 dl tejföl
2 dl tej
fél fiola kapribogyó
fél citrom leve
1 csokor petrezselyemzöld
1 mokkáskanál törött fehérbors
 

A krumplit meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk, majd lábosba tesszük, felöntjük kevés vízzel, és addig főzzük, amíg puha nem lesz. Eközben a vajat megolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, beleöntjük a tejet, majd alaposan elkeverjük. Hozzáöntjük a citromlevet, a kapribogyók levét, zzuk, borsozzuk, majd beletesszük a felaprózott petrezselyemzöld felét is. Az egészet a megfőtt burgonyára öntjük, hozzáadjuk az elfelezett kapribogyókat, majd az egészet felforraljuk, még kb. 5 percig főzzük, ekkor hozzáadjuk a maradék petrezselyemzöldet, és már tálalhatjuk is.

 

Lencsefőzelék, ahogy még a finnyás törzsvendég is szereti
 
3 doboz lencse, én konzervet használok mert egyszerűbb kezelni
1 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
3 szelet kb.fél centi vastag kolozsvári szalonna
2 evőkanál liszt
2-3 babérlevél
2 teáskanál pirospaprika
só,bors,füstöltleves kocka ízlés szerint
tejföl,citrom ízlés szerint
Elkészítés: A kolozsvári szalonnát vékonyra felszeletelem,a zsírját kisütöm,majd kiszedem.
A zsírban megpiritom a hagymát,ráöntöm a lisztet,amikor zsemle színű rádobom a zúzottfokhagymát,majd félrehúzom és belerakom a pirospaprikát.
Ezek után belerakom a lencsét és felöntöm annyi vízzel,hogy főzeléksűrűségü legyen.
Beleteszem a fűszereket és a babérlevelet,a sóval módjával bánok,mivel a szalonna sós.
Ha felforrt beleteszek egy füstöltkockát ez jó ízt ad neki.
Sűrű kevergetés mellett készre főzöm.
Tálaláskor a tetejére szórom a kolozsvári szalonnát,tejföllel és egy kis citromlével pikáns és finom.Jó étvágyat!
Tanácsok: Betétnek csinálok még hozzá sült virslit vagy debrecenit.

Nem éppen fogyókúrás étel,de nagyon finom! 

 

Salátafőzelék
 
2 nagy saláta
5 dkg margarin
1 dl tejföl
2 kanál liszt
1 cs kapor
só, őrölt bors
 
Elkészítés: A leveleire szedett, folyó víz alatt megmosott salátát csíkokra metéljük, sós vízben megfőzzük. Margarinból, lisztből világos rántást készítünk, rá a vágott kaprot, kis hideg vízzel felengedjük, ezzel besűrítjük a főzeléket. Összeforraljuk, belekeverjük a tejfölt.

 

 
 

 

Profilkép



Utolsó kép


10 Forintért!!

https://www.10forintert.hu/start/479455528/index.html a linked tartalma

Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2017 >>

Statisztika

Online: 2
Összes: 108215
Hónap: 1028
Nap: 35