Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy kis segítség neked

2010.02.13
Kalóriatáblázat    Készételek        Levesek
 
Az adatok egy átlagos adagra vonatkoznak, tájékoztató jellegűek

Megnevezés
Súly
(g)
Energia
(kJ)
kcal
 
Fehérje
(g)
Zsír
(g)
Szénhidrát
(g)
Rost
(g)
0
1315
313
6.6
11.4
44
0.7
0
1299
309
6
26.6
9
1
0
832
198
4.4
11.7
17.4
0.2
0
1447
345
18.4
11.1
40.5
1
0
713
170
24.5
6
3.3
0
0
494
118
10.9
1.8
13.7
1
0
998
238
6.3
11.2
26.1
0.9
0
1108
264
5.2
4.1
49.9
0.4
0
1100
262
5.2
8
40.4
0.9
0
1156
275
11.4
8.3
36.9
0.8
0
1411
336
21.2
23.4
7.7
1.2
0
1005
239
6.2
11.9
25.2
1.2
0
1119
267
9.2
9.3
34.7
2.2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalóriatáblázat - Gyorsfagyasztott zöldség-, és főzelékfélék

 

Megnevezés
Súly
(g)
Energia
(kJ)
kcal
 
Fehérje
(g)
Zsír
(g)
Szénhidrát
(g)
Rost
(g)
Bab, fejtett
100
701
167
10.8
0.4
29
2.2
100
122
29
4
0.4
2
2.7
Ceruzabab
100
130
31
2.5
0.1
4.8
2
Cukkini
100
50
12
1.3
0.1
1.4
0.5
Gyalult tök
100
67
16
0.8
0.1
2.9
0.4
100
155
37
1.4
0.1
7.4
0.9
100
113
27
1.7
0.1
4.6
0.9
Kukorica
100
428
102
6.7
0.4
17.1
1.3
Parajkrém
100
97
23
2.6
0.2
2.5
1.2
Zöldbab (sárga)
100
126
30
2.5
0.3
4.2
1.9
Zöldbab (zöld)
100
109
26
1.7
0.4
3.6
2.6
Zöldborsó, zsenge
100
323
77
5.7
0.4
12
2.5
Zöldspárga
100
109
26
3.1
0.2
2.7
1.3

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pár zöldséges étel recept egyszerüen és olcsón:

 Almás dinsztelt vöröskáposzta

Hozzávalók:
40 dkg vöröskáposzta, 10 dkg hámozott alma, 5 dkg hagyma, 2 szem szegfûszeg, 1 babérlevél, 2 dkg zsír, 1 dl húsleves, 1 ek ecet, cukor, só, bors.
Elkészítés:
A torzsájától megtisztított vöröskáposztát vékony csíkokra vágom, a negyedelt almát vékony szeletekre vágom, a tisztított hagymát pedig megtűzdelem a szegfűszegel és a babérlevéllel. A zsírt felforrósítom, beleteszem a káposztát és az almát, elkeverem ecettel, cukorral sóval, borssal, hozzáadom a hagymát, a húslevest és közepes lángon 30-40 percig párolom. Időnként megkeverem. Tálaláskor kidobom belőle a hagymát.,
 

Bazsalikomos töltött paradicsom

Hozzávalók:
6 közepes nagyságú paradicsom 1 nagy csokor összevagdalt snidling vagy 3 ek szárított 2 tört fokhagymagerezd 2 ek citromlé 25 dkg sovány túró vagy ricotta sajt só ôrölt bors zsemlemorzsa 2 ek reszelt parmezán jellegû sajt 1 kis csokor összavagdalt
Elkészítés:
A sütőt 180 C fokra bemelegítjük. A paradicsomok tetejéről egy lapot levágunk, belsejüket kikanalazzuk. A paradicsomokat üregükkel lefelé helyezzük, a kikapart belsőjüket szűrőbe tesszük, hogy lecsöpögjenek. A bazsalikomot a snidlinggel, a fokhagymával és a citromlével jól összekeverjük majd belekeverjük a túrót és a paradicsombelsőket. Sóval borssal ízesítjük. A fűszeres túrót a paradicsomok üregébe töltjük, a zsemlemorzsával megszórjuk és 15-20 percig sütjük és petrezselyemmel meghintve tálaljuk.,

 

Borókás sült karfiol

Hozzávalók:
50-60 dkg karfiol (tisztítatlanul) 1 db egész tojás másfél dl világos sör 10-15 dkg finomliszt 1 csapott teáskanál só 1 mokkáskanál ôrölt borókabogyó 1 gerezd fokhagyma 2 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
Először elkészítjük a tésztát. A tojást a sörrel habosra felverjük, majd a fűszerekkel és a liszttel simára dolgozzuk. Sűrű palacsintatésztának kell lennie. A zúzott fokhagymát és a megmosott, finomra metélt petrezselyemzöldet is belekeverjük, majd 15 percig hagyjuk állni. Közben a karfiolt a külső leveleitől megtisztítjuk, gondosan megmossuk és leszárítjuk. Viszonylag egyforma kis rózsákra szedjük, a torzsáját is rózsányi darabkákra aprítjuk, majd lisztbe mártjuk. Ezután beleforgatjuk a tésztába, és apránként, óvatosan beleengedjük a forró olajba. Szép sárgáspirosra megsütjük (4-5 perc), és tálpapírra rakjuk, hogy az felszívja a felesleges olajat. Tejföllel vagy majonézes mártással kínáljuk. Párolt rizs vagy sült hasábburgonya a hozzáillő köret. Nagyon egyszerűen és gyorsan készíthető, olcsó, egészséges étel.,

 

Burgonya bundában

Hozzávalók:
fél kg burgonya 3-4 evôkanál liszt 1 db tojás 1 dl tej 1 kávéskanál só néhány szál petrezselyem
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Kb. 3 evőkanál lisztből, a tojásokból és a tejből sóval, vegetával és az apróra vágott petrezselyemmel sűrű palacsintatésztát készítünk. A burgonyaszeleteket először lisztbe, majd palacsintatésztába mártjuk, és forró olajban mindkét oldalukat aranysárgára sütjük. Köretként fogyasztjuk.,

 

Csôben sült padlizsán

Hozzávalók:

 

1 kg közepes padlizsán, só, 1 kg paradicsom, 1 kis csokor bazsalikom 3 gerezd fokhagyma, 1 csapott mokkáskanál ôrölt fekete bors, 5-6 evôkanál olívaolaj 30 dkg mozzarella sajt, 10 dkg frissen reszelt parmezán

Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk, kocsányát levágjuk, törzsét fél centi vastagon fölszeleteljük. Tálba szórjuk, 1 kiskanálnyi sóval összekeverjük, 1 órán át állni hagyjuk. Ez alatt a paradicsomot meghámozzuk ehhez, ha szükséges, le is forrázzuk, majd magjait kikaparva apróra vágjuk, serpenyôbe dobjuk. A fölaprított bazsalikommal és a présen áttört fokhagymával fûszerezzük, megborsozzuk, kissé megsózzuk. Lefödve, kis lángon 10 percig pároljuk, majd hûlni hagyjuk. A besózott padlizsánt folyó hideg víz alatt megmossuk, jól leszárogatjuk. Az olívaolajat serpenyôbe öntjük, és a forró olajban a padlizsánkarikákat mindkét oldalukon 2 percig sütjük, majd anélkül, hogy lecsöpögtetnénk, tálba rakjuk, és a maradék fölaprított bazsalikommal behintjük. Erre kerül a felszeletelt vagy kockákra vágott mozzarella, amit a paradicsomos mártással nyakon öntünk. Egy kevés parmezánnal behintjük, és elômelegített sütôben, közepes lánggal kb. 35 percig, sütjük. Ekkor a maradék parmezánt is rászórjuk, és további 10 percig sütjük. ,

 Kép

Káposztás galuska

Hozzávalók:
40 dkg vöröskáposzta 2 tojás 2 evôkanál búzadara 3-4 evôkanál liszt 2 evôkanál olaj 1 púpozott teáskanál só 1 teáskanál kristálycukor 1 mokkáskanál törött fekete bors 1 mokkáskanál sütôpor 1 mokkáskanál csombor
Elkészítés:
A megtisztított káposztát az almareszelő durva fokán lereszeljük. Megsózzuk és mély tálban összekeverjük. Fél órát hagyjuk állni, addigra levet enged. Ezután kicsavarjuk és a sós levet beleöntjük egy tálba. Hozzátesszük a feltört tojásokat és jó habosra felverjük. Belekeverjük a búzadarát és a lisztet, majd hozzáadjuk a sütőport, a borsot, a csombort és a kristálycukrot is. Ezután keverjük bele az olajat és a káposztareszeléket. (A szokásos galuskasűrűségű masszának kell lennie.) Alaposan összeforgatjuk, és 10 percnyi pihentetés után forró olajba mártott teáskanállal a frituba szaggatjuk, de csak kis részletekben (sülés közben nagyra nőnek a galuskák). A megsült köretet tálpapírra vagy papírtörülközőre tesszük, hogy az a felesleges olajat felszívja, és bármilyen mártásos hús mellé, esetleg vadas-, kapor- vagy sajtmártás mellé tálaljuk. Egyszerűen készíthető, olcsó és ízletes.

 

 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép



Utolsó kép


10 Forintért!!

https://www.10forintert.hu/start/479455528/index.html a linked tartalma

Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2017 >>

Statisztika

Online: 2
Összes: 108215
Hónap: 1028
Nap: 35