Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dracula Restaurant & Pub

2011.01.10

 

dracula_osszeallitas-p3.jpg

 

 

Gasztronómia

Az erdélyi konyha vegyes, mint a népek, amelyek lakták, mint a történelem, ami oda-vissza vonulgatott rajta, mint az élmények, amelyekkel ma találkozunk, és mint az érzelmek, amelyekkel hazatérünk. Egyszerű és őszinte, szegény és becsületes, hagyományos. Az utóbbi félezer évben olvasztótégelyként fogadta magába a magyar, székely, szász, örmény, zsidó, ruszin, román és török gasztronómia legizgalmasabb fogásait. Ez a keveredés gasztronómiai szempontból is gazdagodást jelentett, minden nép beleolvasztotta kedvenc fűszereit, ételeit. A magyarok, mint az évszázadokon át többségi nemzet, bravúrosan ötvözte az újat a régivel, ugyanakkor sohasem adták fel a saját ízvilágukat.

A világon sehol sincs olyan tárkonyos pityókaleves, fokhagymás padlizsánkrém és kürtöskalács, mint a vadregényes Erdélyben. Fűszeres tokányok és különleges pogácsák, puliszkák enyhítik az arra kalandozók éhségét. Az erdélyi gasztronómia számtalan remek ételkülönlegességgel büszkélkedik.

 

A heti menűt mostantól már csak az egyik honlapon jelenítem meg  

https://www.facebook.com/Dracula-Restaurant-Pub-204128563098009/?ref=hl

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 Kép
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép
 

 Kép

 

 

 

 

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Profilkép



Utolsó kép


10 Forintért!!

https://www.10forintert.hu/start/479455528/index.html a linked tartalma

Facebook


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< November / 2017 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 110161
Hónap: 1143
Nap: 42